Prajitura cu gris, cocos si cirese

de Tabita _ in Prajituri, 2 Noi 2013 | 7184 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, putin umeda. Multumesc Copiosus pentru reteta.>:D<
Tava 24 x 24

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 11 linguri de gris

Pentru insiropat:

  • 2 linguri de zahar
  • 350 ml lapte
  • 2-3 linguri miere

Decor:

  • 50 g cocos
  • cirese din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris, cocos si cirese:

Se separa galbenisurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Se tapeaza  o tava cu hartie de copt, se toarne compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 160° (foc mediu) pentru 30 de minute pana capata o culoare aurie.

Intre timp se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si mierea.

Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si imediat se toarna laptele incalzit. Se lasa pana se raceste si dupa ce tot laptele a fost absorbit. Apoi se presara pe deasupra cocos. Se orneaza cu cirese din dulceata, se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de cocos se poate pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris, cocos si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ninsa"