Prajitura cu gratii

de Denissa in Prajituri, 17 Ian 2013 | 6806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT -
  • 210 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 320 gr faina
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci macinate
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratii:

Aluatul

Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente.

Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale.

Umplutura

Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata.

Separat albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu nuca.

Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra se toarna umplutura cu nuca.

Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura sub forma de gratii.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25  de minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de gutui