Prajitura cu gem de caise si nuci

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 3338 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 470 g faina
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie sau esenta de lamaie
  • 180 g unt moale
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de sare 
  • pentru umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
  • 6 albusuri
  • 150 g nuci coapte si macinate
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de caise si nuci:

Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Intepi aluatul cu furculita si il ungi cu gem.

Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul in mai multe etape si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. Incorporezi delicat nucile si intinzi bezeaua peste gem. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit complet, o portionezi cu ajutorul unui cutit usor umezit.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina