Prajitura cu foi si crema caramel ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 25 Noi 2013 | 19825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins in zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 350 g zahar,
  • 3 linguri jumate amidon,
  • 500 ml apa,
  • 175 g margarina,
  • zeama de portocala ( o lingura).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel ( de post):

Foile: se amesteca ingredientele de mai sus, se omogenizeaza bine si se da la rece. Ies 5 foi. Eu am folosit 3 pentru prajitura de fata si doua pentru alta placinta. 

Aluatul se imparte in trei, se suceste pe rand cu sucitorul si se fac foi care se coc pe dosul tavii, maximum 5-7 minute...eu facandu-le subtiri. Se dau deoparte.

Crema: se caramelizeaza 350 zahar. Cand ajunge la culoarea caramelului se adauga apa. Se lasa la racit.  Se pune amidonul putin cate putin si se amesteca bine. Se pune pe foc, mestecand continuu, pana se face ca o ciulama.  Se da la o parte...Se pune margarina lingura cu lingura. La final se adauga zeama de portocala. 

Crema se pune intre foi si se da la rece. Foarte buna este a doua zi. Se pudreaza sau nu cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post