Prajitura cu foi si crema caramel

de adela1981 in Prajituri, 8 Apr 2013 | 6662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • 100 g faina / amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt/ margarina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2-3 liguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Pentru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale. Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l putem framanta bine si sa nu se lipeasca de masa de lucru

Aluatul se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, pe care le coacem pe rand intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. ( pe dosul tavi unse daca nu aveti tava speciala pentru foi). Se coc cca 7-10 minute fiecare , pana ce devin usor maronii deasupra.

Pentru crema topim zaharul la foc incet pana ce se caramelizeaza, aveti grija sa nu se arda, pentru ca devine amar la gust. Turnam apoi laptele cald, pastram cca 50 ml  si lasam sa se dizolve tot caramelul. Restul de lapte se amesteca cu amidonul sau faina. Dupa ce s-a topit tot caramelul adaugam faina si lasam la foc incet, amestecand in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa la racit, intre timp mixam untul spuma cu vaniliile. Incorporam caramelul in unt. Adaugam cate o lingura de caramel si amestecam dupa fiecare.

Impartim crema in doua si intindem intre foi. Deasupra ultimei foi turnam glazura de ciocolata, topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur. Se da la rece pana a doua zi, pana ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caramel de lamaie