Prajitura cu foi "Lica"

de LUK in Prajituri, 8 Aug 2011 | 18172 vizualizari

 

Asa se regaseste aceasta reteta de prajitura cu foi Lica in caietul de prajituri a mamei mele.Sunt sigura ca multi dintre voi o recunoasteti..e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana, pentru prajituri (Lica)
  • 200gr unt
  • 300gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • o esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Prajitura cu foi Lica se prepara destul de usor si rapid.

Se pune untul impreuna cu laptele, cacao, nuca si zaharul la fiert. Dupa ce s-a topit zaharul luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Amestecam bine. Cu crema fierbinte se unge fiecare foaie(partea cu patratelele mai mici) astfel incat deasupra sa fie o foaie cu patratele mari. Presati bine fiecare foaie dupa ce o ungeti cu crema. Lasati 2-3 ore sa se inmoaie foile apoi serviti cu pofta.

Optional puteti face si o glazura de ciocolata pentru a decora prajitura cu foi Lica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi "Lica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:45

feliciacristea46 1

14.08.2013, 15:46

eu stiam ca se caramelizeaza intai zaharul, dar asa se leaga crema ? si cate straturi iti ies din aceasta cantitate ?

LUK 1

25.08.2013, 16:19

Eu asa o fac,fara s acaramelizez inainte.Foile sunt 4 adica un pachet din comert

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica prajiturelelor