Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

de Teo in Prajituri, 27 Noi 2011 | 12774 vizualizari

 

INGREDIENTE

FOI

  • 600 g faina
  • 200 g margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca

CREMA

  • 100 g nuca macinata
  • 500 g rahar colorat
  • 200 g zahar
  • 1 borcan gem
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi dospite, gem si rahat:

Se framanta o coca mai tare care se imparte in 4 foi.

UMPLUTURA. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu nucile, apoi se taie rahatul bucatele. Se intind foile. Peste prima foaie aseazam bucatile de rahat, punem a II-a foaie, peste ea gemul, a III-a foaie, compozitia de nuca , apoi ultima foaie. Se inteapa foaia cu furculita si se da prajitura la cuptor pentru 40'.

Dupa ce s-a copt o lasam putin sa se raceasca, se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi dospite, gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sapca de cazac