Prajitura cu dovleac/mere

de violeta30 in Prajituri, 11 Oct 2014 | 4776 vizualizari

 

Aceasta prajitura se poate face atat cu mere, cat si cu dovleac, dar si cu gem. Eu de aceasta data am facut-o cu dovleac. Din pacate nu am facut poze de la inceput, dar rezultatul nu a durat decat o ora, ca a fost devorata imediat :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri ulei,
  • 9 linguri lapte,
  • 12 linguri faina,
  • 1 lingura praf de copt,
  • 1kg.mere/dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac/mere:

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se toarna jumatate din cantitate in tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Se scoate, se pun merele calite sau dovleacul, se toarna restul aluatului si se pune la copt pentru 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar, dar se taie cand este rece.

TIPS-URI

1

se poate prepara si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac/mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura suedeza cu mere