Prajitura cu dovleac

de diana_k in Prajituri, 10 Noi 2010 | 13672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600gr faina
  • un pachet margarina
  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • varf bicarbonat
  • 1/2 lingurita de otet
  • putin lapte, cit cere aluatul....cam 50ml
  • 3-4 linguri de gris
  • pt pireul de dovleac:
  • 1,5 kg dovleac ras 
  • 150g zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.
Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.
Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul de dovleac, se presara iar cu gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.

Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust , la urma am adaugat si scortisoara.Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.
La nevoie mai adaugati zahar.

Se serveste pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane umplute