Prajitura cu crema spumoasa de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 26 Dec 2011 | 5580 vizualizari

 

Este prajitura "Triumf" asa cum a denumit-o Teo.Am vazut-o atat la ea cat si la Andreea (bitza) si am vrut sa o incerc acum de sarbatori.Nu va pot spune cat de delicioasa este.Eu am modificat putin doar la prepararea cremei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri si jumatate cacao
  • 150-170 gr de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 10 piscoturi
  • Sirop:
  • 1 canita apa
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 650 ml lapte
  • 8 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata alba
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 6 foi gelatina(10 gr au toate)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema spumoasa de vanilie:

Blatul:

Mixam albusurile spuma,impreuna cu zaharul,pana ce devin o spuma.

Adaugam uleiul si laptele,si le incorporam usor.

Apoi punem praful de copt,esenta si jumatate din cantitatea de faina.

Le incorporam incet,apoi punem toata cacaoa.

La final punem restul de faina,treptat,pana obtinem un aluat ca de pandispan.

Luam o tava patrata de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.

Turnam compozitia  de blat si o nivelam.

Deasupra punem piscoturile,cu spatiu intre ele.

Le apasam putin cu degetul.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

In 25 de minute este gata(oricum faceti testul cu scobitoarea).

Cand e copt blatul,il scoateti si lasati sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata o dam pe razatoare.

Punem laptele la fiert impreuna cu 1 plic de zahar vanilat,intr-un ceaunel(sau intr-un vas cu fund mai gros).

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul ,apoi adaugam si faina.

Punem si cateva linguri din laptele de pe foc in compozitia de galbenusuri si amestecam bine ,bine sa nu se formeze cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba,dam mai incet ochiul aragazului,turnam compozitia de galbenusuri si amestecam cu un tel,mereu,pana devine o budinca.

Cand s-a ingrosat,o luam de pe foc , punem ciocolata rasa si esenta de vanilie.

Amestecam continuu pana se topeste ciocolata.

Acoperim vasul cu crema si il dam la loc rece,sa se racoreasca crema.

Cand crema este rece,punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece,apoi o punem 15 secunde la microunde sau pe baie de aburi,sa o dizolvam.

O incorporam apoi in crema de vanilie.

Smantana(rece de la frigider) o batem spuma cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase.

Cand e bine batuta,punem cate o lingura in crema de vanilie,si amestecam usor,pana este incorporata toata frisca.

Preparam un sirop amestecand apa cu zaharul pudra si esenta.

Insiropam blatul,dar putin,din loc in loc.

Deasupra punem crema si o intindem cu o spatula pe toata suprafata blatului.

Peste crema dam drumul unor carlionti de ciocolata.

Dam prajitura la rece pana a2 a zi.

Un deliciu!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu crema nu am facut-o la fel de tare ca si a fetelor,insa daca o vreti mai tare puneti mai multa gelatina sau folositi frisca din comert(eu sunt de parere ca frisca din smantana inmoaie putin crema)!!!Sau puteti respecta in totalitate modul de preparare la crema a fetelor!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema spumoasa de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (23)

Rocsi 1

28.12.2011, 13:13

Sa stii gaby ca e de efect!!!

Bucataras Medi 1

30.12.2011, 21:02

place,place,place.

Rocsi 1

31.12.2011, 20:23

Medi!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata