Prajitura cu crema de mure

de Lavinia in Prajituri, 17 Mai 2014 | 9132 vizualizari

 

Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de la Dia.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Crema:

  • 300 g mure+5 linguri de zahar
  • 150 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 pliculet gelatina+80 ml apa rece

Glazura:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mure:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut .

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am incorporat treptat si faina amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

La final am adaugat vanilia si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Am scos blatul din cuptor apoi l-am lasat la racit si l-am taiat in 2 .

Am pus murele cu zaharul intr-o craticioara si le-am lasat sa fiarba cam 5 minute la foc mic spre mediu.

Am pasat apoi murele pana am obtinut un piure.

Piureul astfel obtinut l-am strecurat de seminte apoi l-am lasat la racit.

Am topit ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida si am lasat-o si pe ea la racit.

Am mixat mascarponele cu restul de frisca pana s-a intarit.

Am adaugat ciocolata alba topita si am mai mixat cateva secunde.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Am topit gelatina(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste piureul de mure.

Am incorporat treptat si piureul de mure mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe o tava am pus prima jumatate din blat.

Am oprit 3-4 linguri de crema iar restul am pus-o peste blat si am nivelat bine.

Am acoperit cu al doilea blat si am dat prajitura la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat prajitura in bucati potrivite.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare prajitura.

Am dat din nou prajiturile la frigider pana s-a intarit ciocolata.

Crema ce am oprit-o pentru decor am mixat-o cca 1 minut.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de crema pe fiecare prajitura.

Am lasat prajiturile la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci