Prajitura cu crema de lamaie

de Bya Ralu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 4504 vizualizari

 

"chestia de pajitura "a iesit chiar buna!:Dam lasat-o peste noapte si are un gust super:Dreteta o am de la o vecina!:D

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 2 oua,
  • 7 linguri de ulei,
  • 7 linguri de lapte,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • faina cat cuprinde
  • pt crema de lamaie:
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri faina,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 pachet de margarina,
  • 1 lamaie mare
  • nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Mod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o coca care sa poata sa fie intinsa cu facaletul. Se intind 2 foi, care se coc pe dosul tavii unsa cu ulei, se lasa cca 10-15 minute la foc mic.

Mod de preparare crema: Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece.

Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de la lamaie si zeama de la lamaia respectiva. Se pune la rece.

Se umplu foile, pe ultima se pune un strat subtire si se presara nuca de cocos. Se da la rece cateva ore sau se lasa peste noapte (cazul meu) dupa care se taie cubulete si se poate servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

sebirizescu 1

27.01.2013, 22:48

excelenta

roxana_simona 1

27.01.2013, 22:55

delicios

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:10

ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''