sursa de inspiratie este blogul Andreei Dianu (http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/) careia ii multumesc pentru aceasta reteta minunata. Am pregatit-o special pentru aniversarea unei cunostinte care tine aceasta dieta:D...eu n-am gustat din ea, dar sarbatorita a fost incantata!
Blatul:
Separam ouale, mixam galbenusurile cu indulcitorul apoi adaugam pe rand iaurtul, laptele si esenta de vanilie.
Taratele de ovaz, daca sunt maruntite deja(iar daca nu le maruntim la robot) le amestecam cu praful de copt si amidonul si apoi le punem peste galbenusurile mixate.
La sfarsit adaugam si albusurile care au fost batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot.
Tapetam o tava cu hartie de copt(22x32) turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor pt aprox 15-20 de minute dupa care taiem blatul in 2 fasii pe latime(eu am taiat blatul dupa latimea tavii checului si mi-a mai ramas din blat, depinde cat de lata e tava checului).
Crema:
Crema se prepara conform instructiunilor de pe pachet.
Se pune laptele la foc mic, iar intr-un bol separat se adauga praful de budinca de vanilie care se amesteca cu indulcitorul, 4-5 linguri de lapte si esenta de vanilie.
Aceasta compozitie se toarna treptat peste laptele de pe foc amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn pana se leaga bine, dupa care se da deoparte.
Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa dupa care se adauga in crema, se amesteca bine pana se incorporeaza in crema si se lasa la racit.
La fel se procedeaza si cu crema de ciocolata.
Sirop:
Amestecam cafeaua, romul, apa si indulcitorul intr-un ibric si se pun la foc mic pt cateva minute.
Asamblare:
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem primul blat, il insiropam cu siropul preparat cam cat credeti ca este nevoie(nu cred ca va fi nevoie de tot siropul pt ca va iesi prea moale blatul,mie mi-a mai ramas putin sirop), turnam crema de vanilie si il dam la frigider pt 10-15 minute pana ce crema se incheaga foarte putin.
Scoatem tava din frigider, adaugam al 2 blat, il insiropam, adaugam crema de ciocolata si dam tava la frigider pt cateva ore sau pana a2a zi.
Rasturnam apoi prajitura pe un platou si o decoram cu ciocolata topita.
Pofta buna!!
PS: voi reveni si cu sectiunea:D