Prăjitură cu cireşe

de alice_ciobanu in Prajituri, 23 Iun 2011 | 5218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 350 gr zahăr tos
  • 350 gr făină
  • 9 linguri apă
  • 1 esenţă vanilie
  • vreo 500 gr cireşe roşii... fără sâmburi

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cireşe:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă devenind o cremă spumoasă. Cele 9 linguri de apă se încorporează treptat, amestecând continuu. Apoi punem şi făina şi amestecăm bine pentru omogenizare.

Albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, se încorporează la urmă, amestecând cu o lingură, de sus în jos.

Cireşele au fost spălate şi li s-au scos sâmburii. Într-o tavă bine tapetată cu unt şi făină se toarnă amestecul, iar deasupra se pun cireşele.

Dăm la foc moderat 45-50 min, în cuptorul bine încins. Pudrăm cu zahăr pudră când scoatem din cuptor şi o servim când se răceşte... dacă este răbdare.. dacă nu....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cireşe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel fraged cu cirese