Prajitura cu ciocolata

de luiz in Prajituri, 20 Ian 2012 | 4050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocolate amarui
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 4 oua mari
  • 130 g faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Se porneste cuptorul la 180 grade pt a se incalzi. Se topeste  ciocolata si se da la racit ( trebuie sa fie calduta când se amesteca cu celelalte ingrediente). Se pun untul si zaharul intr-un bol si se amesteca cu mixerul timp de 4 minute pana când untul devine cremos si zaharul e amestecat. Se amesteca ouăle unul câte unul si se amesteca cu mixerul câte un minut după fiecare ou. Se da mixerul la o viteza mica, se adaugă ciocolata si faina.Se amesteca pana când faina este bine incorporata in compozitie.

Se pune in forme ramekins  si se lasa la cuptor între 13 si 26 de minute, după preferinte. Interiorul trebuie sa aiba ciocolata lichida

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ungeti forma cu unt si putina faina ca sa puteti scote prajitura mai usor fara sa o rupeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

soryna1981 1

21.01.2012, 00:05

OOOO ce bine arata.......nici nu vreau sa ma gandesc cand tai prima bucatica cum se scurge ciocolata calda.....pfffff bravo

Lau 1

21.01.2012, 15:12

faine

anomisana 1

22.01.2012, 14:35

Ce bine arată.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic