Prajitura cu caise caramelizate

de Panacris in Prajituri, 12 Iul 2012 | 5389 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, de sezon si demna, cred, de reteta nr. 300.

 

INGREDIENTE

  • caise 500 g.,
  • zahar tos pentru caramelizat 150g.,
  • oua 3 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • ulei 12 linguri,
  • lapte 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • faina 20 de linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise caramelizate:

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor.

Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se rastoarna peste caisele caramelizate, se da la cuptor cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitura se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou, lasandu-se acoperita pana se raceste.

Se serveste ca atare sau cu adaos de frisca, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

susu 1

13.07.2012, 19:57

minunaaat, ador caisele in prajituri, torturi si gemuri

Sim0na 1

13.07.2012, 21:30

Super arata!!!

gaby_duceag 1

14.07.2012, 11:34

felicitări pentru 300 de reţete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu caise