Prajitura cu branza si caramel

de Steffy in Prajituri, 30 Mar 2013 | 4093 vizualizari

 

Este o reteta luata de la Miha pe care am facut-o pentru prima data la aniversarea mea. Din pacate, nu prea a avut mare succes pentru ca invitatii mei nu prea au agreat combinatia branza si caramel. Oricum prajitura nu a ramas neterminata pentru ca mie mi-a placut. Multumesc, Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 25 g cacao
  • 100 g unt

Pentru crema:

  • 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom

Pentru topping-ul de caramel:

  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caramel:

Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul topit, amestecand cu o lingura.In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de lichid, eu am mai pus cateva linguri de lapte. Biscuitii erau dulci si n-am mai pus zahar, dar in functie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri. Compozitia o punem intr-o tava cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar.

Crema:

Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un blender pana obtinem o compozitie omogena. Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.
Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida.Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Turnam topping-ul de caramel racit deasupra prajiturii, apoi dam la rece pentru cateva ore.Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100