Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango

de Toamna07 in Prajituri, 20 Ian 2015 | 12016 vizualizari

 

Tort,fursecuri si rulade/ Prajituri de promenada/ Toate-s bune, delicate/ Creme fine asortate,/ Sunt facute special/ Pentru un asa regal !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 200 g margarina
  • 220 g zahar
  • 200 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema :
  • 250 g branza ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 mango mare
  • 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 g gelatina ( 1 plic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango:

Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...)

Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga impreuna cu o banana. La fel procedez si cu avocado.

Mod de preparare blat :

Ouale intregi le mixam la viteza mare impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Margarina lichida se amesteca cu cacaua si se toarna incet peste oua in timp ce mixam. Adaugam esenta de vanilie(1 lingurita). Reducem viteza la mixer si presaram faina cu praf de copt. Aluatul omogen il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30_35 minute. Cand este gata se desprinde usor de margini ,dar facem si testul cu scobitoarea. Blatul rece se taie in doua pe orizontala.

Mod de preparare crema de branza ricotta cu mango :

Ricotta se freaca cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Frisca se bate si se amesteca trptat cu branza.Amestecam cu o paleta. Gelatina inmuiata se pune 2-3 minute pe baie de aburi pana se dizolva de tot. Urmarim instructiunile de pe plic. Turnam gelatina dizolvata peste crema si amestecam . Punem cubuletele de mango in crema. Blatul se poate insiropa usor cu suc de fructe. Asezam toata crema intre blaturi si dam la rece pentru cateva ore. Portionam prajitura si o ornam cu frisca batuta amestecata cu iaurt de piersici.

Nu te poti opri din gustat ! :) Este delicioasa si extrem de racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan