Prajitura cu branza dulce si gem de caise

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 6219 vizualizari

 

O prajitura minunata, delicioasa, usoara si foarte aromata, numai buna pentru masa festiva de Craciun, o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr branza dulce cremoasa( mie imi place cea de la Lidl)
  • 50 gr. amidon de porumb
  • 4 oua mari
  • 125 gr. unt
  • 3/4 plic praf de copt
  • 200 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare roz
  • esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un borcan de gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si gem de caise:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.

Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.

Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se  adauga albusurile usor prin invaluire.

Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.

Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.

Se da la rece prajitura cateva ore.

Pofta buna la deliciu!

TIPS-URI

1

Va puteti juca cu ingredientele, mai puteti adauga, fulgi de ovaz, sau de cocos, bilute de ciocolata, stafide, merisoare, alte fructe confiate...sau ce va inspira.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (42)

-Licurici- 1

23.12.2015, 07:55

O minunatie DELICIOASA!

RuxyRux 1

23.12.2015, 10:29

Multumesc Andra

RuxyRux 1

23.12.2015, 10:29

Multumesc Licurici frumos!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]