Prajitura cu branza dulce si caramel

de ana in Prajituri, 3 Iul 2010 | 6899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr branza dulce(crema de branza)
  • 250 gr caramel
  • 100 gr lapte condensat
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 esenta de vanilie

Pentru caramel:

  • 250 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 20 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si caramel:

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .Vom obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul,

pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii.
Preparam caramelul:caramelizam zaharul ,il dam deoparte ,adaugam untul amestecand energic apoi incorporam laptele si laptele condensat ,mai clocotim jumatate de minut.
Branza o blenduim impreuna cu smantana ,adugam caramelul gelatina inmuiata si incalzita si esenta de vanilie.Blatul il asezam intr-o tava apoi turnam crema si lasam la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

04.07.2010, 21:55

toate praj cu branza sant super grozave cel putin mie imi plac la nebunie super nota 20

ana 1

05.07.2010, 07:37

Multumesc Nadina

Ina 1

05.07.2010, 07:54

mama, ce ratasem! Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza proaspata de vaci