Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea

de laura_n in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 6612 vizualizari

 

Prajitura pregatita pentru Provocarea Misterioasa!
Mai multe despre aceasta provocare culinara, gasiti pe blogul meu!

 

INGREDIENTE

  • negresa:
  • - 80 gr unt de casa
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 1 praf de sare
  • - 1 plic praf copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 3 linguri lapte dulce
  • - 2 oua de gaina
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml cafea neagra
  • - 250 gr faina
  • - miez nuca
  • strat crema galbena
  • - dovleac placintar
  • - 400 gr crema de branza
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 praf turmeric
  • - scortisoara macinata
  • - cuisoare
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 2 oua
  • strat crema alba
  • 400 gr crema de branza cu vanilie
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 80 gr zahar pudra
  • topping ciocolata
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 30 gr unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea:

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora.

Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi adaugam cacaoa si incorporam.Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu praful de copt si cu bicarbonatul. Adaugam laptele, apoi cafeaua, incoporam si adaugam restul de faina,omogenizand.

Nuca o prajim cateva minute, apoi o tocam grosier si o adaugam in compozitia de negresa.

Pregatim o forma de copt termorezistenta, asezam o hartie de copt, turnam compozitia si nivelam frumos. Punem la copt, in cuptor, la foc mediu.

Pregatim crema de branza. Peste piureul de dovleaz, adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara, putina pudra de cuisoare proaspat macinata, si turmericul. Adaugam ouale, smantana dulce. Omogenizam.

Dupa 30 minute de stat in cuptor, la copt, scoatem negresa cu atentie sa nu ne frigem, apoi turnam compozitia de branza si punem inapoi, in cuptor, inca 20 minute. Negresa este gata cand formeaza o crusta legata si densa. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Mixam smantana dulce pana devine frisca, adaugam zaharul pudra, apoi incorporam crema de branza cu vanilie. Aceasta crema o asezam in strat egal peste negresa racita de tot, si dam la rece pentru o ora- doua.   Topim ciocolata cu laptele si cu untul. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Portionam prajitura, glazuram cu ciocolata si presaram cateva nuci coapte, tocate. Sincer, este grozava!  
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Dya Daniela Andrei 1

25.11.2015, 17:44

Delicioasa!

Xandrinne 1

07.08.2017, 09:22

kytz 1

07.08.2017, 13:26

De revista!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si nuca