Prajitura cu branza de vaci si afine

de Oana in Prajituri, 22 Aug 2009 | 21078 vizualizari

 

Are o textura foarte fina, delicata, dulce, buna, buna! este foarte racoritoare rece, iar afinele- bombe de vitamine!

 

INGREDIENTE

       Blat:
  • 150 g biscuiti cu unt
  • 60 g unt
       Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g faina
  • o ligurita coaja de portocala sau lamaie (sau amandoua)
  • 150 g afine
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si afine:

Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), apoi se amesteca cu untul topit.

Se tapeteaza o forma detasabila de 22 cm cu hartie de copt si se intinde cu mana stratul de biscuiti, apasand bine.

Se incinge cuptorul la foc mediu, treapta 2.

Se amesteca cu mixerul branza de vaci, frisca lichida, galbenusurile, zaharul tos si vanilat si coaja de portocala. Se presara apoi faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat separat cu un praf de sare, pana se intaresc si formeaza moturi. Se adauga albusurile peste crema de branza si se amesteca lejer, de sus in jos, cu o lingura de lemn.

Se toarna jumatate din crema de branza peste blatul de biscuiti, se aseaza jumatate din afine, apoi restul de crema si restul de afine. Se pastreaza cateva afine pentru ornat.

Se pune forma in cuptor, pe gratarul din mijloc si se lasa pana se umfla si se rumeneste usor. Se opreste focul si se lasa forma in cuptorul incins inca 15 minute, apoi se scoate si se lasa prajitura sa se odihneasca in forma.

Se scoate prajitura pe un gratar, se indeparteaza foaia de copt si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza cu afine.

PS: Eu am folosit oua de tara, de aceea crema de branza are o culoare mai galbena :))

TIPS-URI

1

Biscuitii pentru blat se pot inlocui cu pricomigdale sau fursecuri sau piscoturi.

2

Prajitura se poate face fara fructe in interior si se poate decora doar la suprafata cu fructe proaspete, dupa ce se raceste. Se pot folosi capsuni si kiwi sau zmeura. Se pudreaza apoi cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Oana 1

23.08.2009, 10:00

Rivka, cred ca merge de minune si cu stafide in loc de fructe! Ma bucur ca-ti place!

cornelia16_2002 1

24.08.2009, 00:09

super prajitura cred ca o fac si eu maine
dar nu pot pune si zmeura sau visine din compot?

Oana 1

24.08.2009, 01:21

Cornelia, sigur ca merg si fructe din compot, doar sa le storci bine de zeama. Bafta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora