Prăjitura cu brânză de vaci

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 3413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua + 1 pentru uns deasupra
  • 175 g unt
  • 1 praf de copt
  • Sare
  • 650 g brânza de vaci
  • 2 linguri smântâna
  • 4 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • zahar pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu brânză de vaci:

Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul pâna când si-au dublat volumul si s-au deschis la culoare.

Am pus apoi untul mixând în continuare.

Faina amestecata cu praful de copt am încorporat-o în spuma de oua cu un tel.

Brânza am mixat-o cu zaharul ,smântâna si aromele.

Intr-o tava (nu prea mare daca doriti un blat mai înalt),am pus hârtie de copt,am pus compozitia de blat iar deasupra brânza,cu ajutorul un ei linguri,dupa care am uniformizat.

Deasupra am batut un ou cu o lingura de zahar.

Puteti sa lasati putina compozitie de blat pe care s-o puneti peste brânza.

Am pus la cuptor ,primele 10 minute la 200 de grade apoi am redus la 180 de grade.Am lasat-o 45 de  minute la cuptor.

 

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

10.09.2013, 22:10

Si prajitura asta imi place dar nu cred ca mai ai!

diaconta 1

10.09.2013, 23:08

Menuco,nu mai am dar iti dau un in schimb

Deni 1

21.01.2014, 13:57

F buna...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ciocolata