Prajitura cu branza - Cheesecake

de Maria68 in Prajituri, 4 Iun 2012 | 4963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 1 cana(250g) faina
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 cana nuca macinata sau bucati
  • 120 g unt
  • Pentru branza:
  • 3 pachete crema de branza sau branza pentru prajitura
  • 3/4 cana zahar sau dupa gust
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 3/4 smantana groasa
  • 3 oua
  • O tava de 23cm/23cm sau daca folositi o tava mai ingusta atunci prajitura va iesi mai inalta.
  • Folie de aluminiu.
  • Sosul de capsuni:
  • 4 cani de capsuni taiate
  • 1 lingura zahar(sau dupa gust)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/4 piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza - Cheesecake:

Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si amestecam putin , pana toate se combina. Se adauga untul si se amesteca pana se obtinem un aluat sfaramicios.Turnam acest aluat sfaramicios in tava si-l intindem egal pe toata suprafata, presandu-l usor. Punem in cuptor tava si lasam cam 10-12 minute pana devine usor auriu. Se scoate tava si punem cuptorul la 165 grade sau il dam un pic mai incet.

Pentru crema de branza: amestecam cu mixerul branza( la temp. camerei) cu zaharul,zaharul vanilat, smantana, iar cand s-au omogenizat, adaugam pe rand  ouale. Turnam peste crusta si punem in cuptor pentru 30-45 de minute sau pana branza in centrul prajiturii a inceput sa se intareasca.

Se scoate din cuptor prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o punem in frigider pentru cel putin 4 ore sau daca putem:) pana a doua zi

Se scoate prajitura din forma si se taie felii. Feliile se decoreaza cu sos de capsune.

Sosul de capsuni:

Se pun toate intr-o craticioara si se lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana sosul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi cu un blender se mixeaza!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza - Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Maria68 1

05.06.2012, 11:57

Miha,- nuca macinata (trebuia sa scriu) , mersi pentru atentionare
Sufletista,
deyutzky,
Mirela,
Mamaieelena,
Iri_love,
Mon si Diaconta:multumesc

cocolina 1

13.06.2012, 10:26

foarte buna si delicioasa

Maria68 1

13.06.2012, 21:29

Multumesc Cocolina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao