Aceasta reteta am vazut-o la bucataras Babi si mi-a placut foarte mult. Apoi am vazut ca a pregatit-o si Gaby, a confirmat si ea ca e foarte buna asa ca m-am pus pe treaba. A iesit atat de buna ca s-a mancat foarte repede. Multumesc fetelor pentru reteta! Scuzati pozele ca nu sunt prea reusite :D
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Aluatul:
Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat.
Punem cate putina si framantam usor pana obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru o ora (poate sta chiar si mai mult).
Umplutura:
Punem branza intr-un bol, ouale, zaharul si amestecam usor cu mana.
Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, iar la final stafidele.
Amestecam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua.
Dintr-o jumatate intindem o foaie subtirica pe care o asezam intr-o tava dreptunghiulara, care, mai intai, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem compozitia de branza si o nivelam cu o paleta de silicon.
Restul de aluat il rupem bucatele mici pe care le punem deasupra.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand prajitura prinde o culoare rumena inseamna ca este gata si o scoatem din cuptor sa se raceasca.
O bunatate!!