Inspirata de la Irina...tocmai cand eram pe punctul de a face o alta prajitura cu frisca si lapte condensat a aparut Irina cu prajitura asta...eu una nu i-am rezistat. Asa ca, m-am razgandit si am facut prajitura asta super delicioasa, dar adaptata la ingredientele mele, care deja erau cumparate.
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Se combina amestecand usor amestecul de bezea cu cel de faina. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 25-30 minute.
Pentru crema: capsunile congelate se pun intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu o cescuta mica de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute, se dau prin robot, se pun inapoi in craticioara, se adauga marhmallows, se amesteca si se lasa pana cand acestea s-au dizolvat complet. Se da la frigider sa se raceasca. Smantana pt frisca fiind asa de grasa nu a necesitat o mixare indelungata, in 2-3 minute a fost gata. Deci, se mixeaza smantana cu indulcitorul pana capata consistenta dorita. Gelatina se dizolva in laptele condensat usor incalzit deasupra flacarii de la aragaz, se lasa sa se raceasca complet si se toarna peste frisca mixata. Se amesteca cu un tel cu piureul de capsuni si marshmallows. Se da la frigider pt 15-20 minute.
Pentru glazura: se pune pe baie de aburi ciocolata taiata bucatele impreuna cu smantana pt frisca si se amesteca pana ciocolata s-a topit complet.
Pentru asamblare: scoatem blatul racit din tava, ii indepartam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava. Turnam crema peste blat, nivelam cu o spatula, acoperim cu folie alimentara si dam prajitura la frigider pt cateva ore sau pana a doua zi. Indepartam folia, portionam prajitura in patrate si turnam glazura de ciocolata deasupra. Eu am mai decorat cu cativa fulgi de ciocolata pe deasupra. Se da la frigider pana se intareste si glazura. Pofta mare!!
1
cand aveti o astfel de smantana pentru frisca grasa si de consistenta groasa, aveti grija sa nu mixati prea mult, altfel aveti toate sansele sa faceti unt