Prajitura "Claudia"

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mai 2012 | 43604 vizualizari

 

De fapt prajitura nu se numeste asa. Eu am reteta de la sora mea ,Claudia si am decis sa ii pun acelasi nume.

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un pic de sare
  • 6 lg ulei
  • 2 lg apa calda
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet amoniu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • CREMA :
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 4 lg faina
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • cacao
  • ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Claudia":

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat, se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina in cuptorul preincalzit.Foile se coc foarte repede, de aceea recomand supravegherea acestora.

Crema este aceeasi ca la eclere si o puteti gasi  aici . Se imparte compozitia cremei in doua; in jumatate se pune cacao si esenta de rom, iar in cealalta jumatate se pune esenta de vanilie.

Peste prima foaie se pune crema de vanilie,a doua foaie, apoi crema de cacao,iar foaie si in final frisca si ciocolata rasa.Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Claudia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

babi5 1

24.09.2013, 21:53

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:10

Geanina87 1

17.12.2014, 12:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem