Prajitura Chinezoaica

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2012 | 6260 vizualizari

 

Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata muuuuuulta !

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar tos
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 170 gr zahar pudra

Ingrediente glazura:

  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri lapte

Decor:

  • ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Blatul:
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul.
Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.
In  crema de unt adaugam  faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt , nuca macinata si treptat albusurile batute spuma;amestecam usor pana se incorporeaza tot.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit  pentru 25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul
bezelei devine mat si se inatreste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacaoa, zaharul si laptele  pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.
Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii  si cu ciocolata alba topita ,treptat, la microunde putem  forma stelute -cu varful unei scobitori-.
Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.

Reteta o am pescuita de la Laura Adamache.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica