Prajitura Cabana

de miremirc in Prajituri, 23 Mai 2012 | 53401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Bastonase cacao :
  • 250 g faina
  • 50 g margarina
  • 1 ou
  • 2 lg smantana
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Crema :
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 lg faina
  • 1 l lapte
  • 400 g zahar
  • 3 oua
  • 300 g unt
  • 2 lgt esenta de vanilie (optional)
  • Glazura ciocolata :
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 g unt moale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cabana:

Blat: mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, iar la final incorporam faina amestecata bine cu praful de copt. Coacem in tava care are aceeasi dimensiune cu tava in care vom coace baghetele de cacao (d=26*39 cm). Dupa ce blatul s-a racit il taiem pe lungime, astfel incat sa avem 3 dreptunghiuri egale. La fel procedam si cu foaia de napolitana (care are aceeasi dimensiune cu tava ): o taiem pe lungime si obtinem 3 dreptunghiuri egale.

Bastonase de cacao :

Amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam praful de cacao. Peste punem margarina si framantam bine. Adaugam oul , framantam, apoi zaharul, iar la final smantana. Mai framantam putin pana se dizolva zaharul de la caldura mainilor. Impartim aluatul in 20 de bilute, din care vom intinde 20 de betigase. Betisoarele le scoatem din tava doar in momentul in care s-au racit, altfel riscam sa le rupem.

Crema :

Amestecam faina cu praful de budinca. Peste adaugam treptat 300 ml lapte rece. Restul de 700 ml lapte il punem intr-o craticioara cu fund dublu pe foc mic, pana incepe sa dea intr-un clocot, apoi turnam in fir subtire budinca cu laptele rece. Tinem pe foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, amestecand mereu. La final adaugam 300 g zahar si lasam crema sa se raceasca.

Untul il batem spuma. Peste el adaugam cate o lingura din crema de mai sus, ca la maioneza. Eu am pus si putina esenta de vanilie, dar nu este obligatoriu. La final incorporam cele 3 albusuri ramase batute spuma tare cu 100 g zahar. Obtinem o crema delicioasa de vanilie. O impartim in 2.

Asamblare :

Foaie de pandispan- crema-4 betisoare-crema-3betisoare-crema-2 betisoare-crema-1 betisor-crema -cele 2 foi de pandispan. La fel procedam cu foaia de napolitana.

Lasam cabanele la frigider 1-2 zile ca sa se inmoaie betigasele din interiorul cremei, apoi pregatim glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata :

Pe aburi omogenizam cele 3 ingrediente, apoi intindem peste cele 2 cabane . Eu am facut glazura originala( 200 g zahar pudra, 2 lg cacao, 4 lg apa, 6 lg ulei ) si nu mi-a placut.

Dam la rece pentru 1 ora apoi putem taia si servi. Exceptionala !  Chiar daca este cam mult de lucru la ea si trebuie asteptat 1-2 zile ...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cabana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 08:20

Super am trecut-o la favo

rodicaspring 1

15.12.2014, 21:29

cred ca cea cu napolitana se taie dificil nu ca si pandispanul

ilinca_rox 1

15.12.2014, 23:14

cat de mult imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si zmeura