Prajitura bunicii - Semiluni

de Miha in Prajituri, 16 Feb 2012 | 11391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala (praf)
  • 150 g nuca macinata mare pentru presarat pe deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bunicii - Semiluni:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara nuca macinata, repartizandu-se uniform pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se desprinde de marginile tavii si se aureste usor.

Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie sub forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bunicii - Semiluni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

16.02.2012, 21:35

Foarte bine arata!

jolygina 1

19.02.2012, 10:30

reisnaor_2006 1

13.11.2014, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura EDITH