Prajitura Boema este un desert rafinat, apreciat pentru combinatia sa perfecta de arome si texturi. Aceasta prajitura clasica romaneasca este ideala pentru a impresiona la orice eveniment sau pentru a te rasfata in zilele speciale. Urmeaza reteta noastra pas cu pas si bucura-te de un desert delicios, usor de preparat!
Cum se prepara Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, amestecand de jos in sus. Incorporam faina si cacaua in compozitie. Punem compozitia in tava si o punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam apoi blatul sa se raceasca si il insiropam bine cu esenta de rom amestecata cu putina apa si zahar dupa gust.
Crema: Oul, margarina, zaharul si ness-ul se pun la topit pe baie de apa. Se lasa apoisa se raceasca. Se bate frisca, se adauga compozitia racita si se omogenizeaza.
Asamblare: Se pune blatul insiropat in tava in care s-a copt. Se adauga crema peste blat si se intinde in strat uniform. Se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Incearca si reteta de Amandine, un alt desert delicios de cofetarie sau varianta de Prajitura Savarina de casa, bine insiropata si dulce.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura Ora 12, un deliciu clasic.