Prajitura Anamaria

de reisnaor_2006 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 8755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6lg zahar
  • 25g cafea lichida
  • 25g apa
  • 250gr faina
  • 2lg cacao
  • putina sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 6 lg de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 pl de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 450ml lapte
  • 1|2 pachet de unt
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anamaria:

       Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor 30 min.

     Crema se prepara din galbenusurile frecate cu zaharul si faina.Adaugam laptele treptat si punem pe foc amestecand mereu pana se formeaza o budinca,adaugam esentele.Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si lasam la racit crema.Blatul se taie in 2 si se unge cu crema.

      Mixam albusurile cu zaharul si cacaoa si ornam cu compozitia prajitura,presaram cacao si nuca de cocos prajitura si dam la rece,delicioasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:38

Cris2711 1

11.03.2014, 10:01

Bune retete ai Roxana

reisnaor_2006 1

11.03.2014, 15:50

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]