La multi ani sfintiile voastre, Andrei si Andree !....In padurea de alune stau de veghe 4 pitice.....:)))) Pam-Pam
PS. La multi ani, Codanito !
Mai intai am facut foile, cu o zi inainte.
Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat, alunele, faina, cacaoa, praful de copt si cappuccino, am amestecat cu miscari incete de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit; este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.
Foaie blat alb : Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amoniacul stins cu zeama de lamaie. Adaugam faina cernuta, omogenizam. La final, adaugam albusul batut spuma cu un praf de sare. Amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale din care coacem doua foi de blat. Folosim aceeasi tava ca la blatul cu alune. Procedam la fel.
Crema cu alune: Intr-o cratita cu fundul dublu, punem alunele macinate, zaharul si laptele, amestecam bine si asezam pe aragaz la foc mic, lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Crema de gem. Punem la hidratat foile de gelatina. Pe baie de aburi, punem un castron in care punem cateva linguri din gemul de caise, lasam sa se incalzeasca, apoi stoarcem bine foile de gelatina, le punem peste gemul incalzit si amestecam bine. Separat amestecam mascarponele cu gemul, apoi adaugam gemul amestecat cu gelatina. Lasam la frigider cca. 20 min.
Asamblare : Asezam intr-o tava folie alimentara (de preferat tava in care s-au copt blaturile, a mea nefiind foarte inalta tava, am folosit una un pic mai mare). Dupa ce am asezat folia punem blatul alb, asezam crema de alune inca calda, intindem bine, apoi asezam foaia de blat cu alune. Scoatem crema cu gem, intindem peste foaia cu alune, peste care punem foaia alba. dam la frigider cca. 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata topita pe baie de abur, amestecam ciocolata topita cu ulei si apoi o intindem peste prajitura. Dam din nou la frigider pentru 4-5 ore. Apoi portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.