Prajitura Alba ca Zapada

de leoflori in Prajituri, 5 Sep 2009 | 47869 vizualizari

 

Alba ca Zapada cu crema de cioco

 

INGREDIENTE

  • Foi : 2 oua
  • 150 gr. margarina
  • 5 Linguri zahar
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 12 Linguri lapte
  • un varf de sare
  • 500-550 gr. faina (depinde cat incape, depinde si de oua, cat albus au; trebuie sa fie aluatul ca o coca mai moale din care se pot intinde foi)
  • Crema : 500 ml. lapte
  • 200 gr. zahar
  • 3 Linguri cacao
  • 4 Linguri faina
  • 200 gr. margarina
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.
Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin.
La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine. Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul tavii, la foc mic cca 15 minute pana se rumenesc usor marginile. Mai intepam cu scobitoarea pt. ca foaia are tendinta sa se umfle la copt.
Crema e bine sa se faca prima si sa se lase la racit bine, chiar in frigider.
Intr-o craticioara pe foc mic, punem margarina, laptele, zaharul,cacao, faina si la sfarsit esenta de rom.
Amestecam bine pana devine ca o budinca. Atentie sa nu se prinda si sa nu faca faina cocoloase.
Se lasa la racit.
Apoi asamblam : foaie, 1/2 crema, foaie,1/2 crema, foaie.
Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie