Recipe by Daneza.
BLAT:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.
-Dupa ce e gata, lasam la racit.
CREMA1:
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.
-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.
-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.
-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.
-Omogenizam.
CREMA2:
-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.
-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.
-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.
-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
-Lasa putin la racit.
-Taiem blatul in 2.
-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.
-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.
-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .
-Dam iar la frigider.
-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.
-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.