Porc Masala

de Catalina L in Porc, 8 Sep 2019 | 5887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr piept de porc taiat bucati (sau cotlete, ceafa)
  • 2 felii fine de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 2 catei de usturoi
  • 10 foi de curry ( optional)
  • 3-4 cepe verzi sau rosii
  • 2 rosii
  • 2 linguri iaurt natur
  • ½ lingurita de piment
  • 1 lingura de pudra de curry
  • sare
  • piper de Sichuan
  • patrunjel sau coriandru tocat
  • 2 ardei iuti verzi tocati (n-am pus)
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Masala:

Curatati ceapa si usturoiul.

Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet de apa rece.

Eu am pus la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul fierbinte.

Adaugati foile de curry si reveniti impreuna.

In reteta sursa se mixeaza usturoiul si ghimbirul cu un pic de apa si obtineti astfel pasta masala pe care o adaugati la ceapa prajita.

Rezultatul este asemanator cred.

Adaugati carnea si reveniti, puneti rosiile taiate bucati, sare si iaurtul.

Amestecati.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora totul depinde de calitatea carnii.

Cand mai raman 10 minute adaugati piperul, pudra de curry  si de piment. Puneti si ardeii iuti dupa gustul dvs. Amestecati si verificati de sare.

Serviti si decorati cu verdeata tocata.

Serviti-le cu nouilles/paste chinezesti, orez, salata de varza etc.

O mancarica tare gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]