Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

de Sim0na in Porc, 25 Apr 2012 | 6590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne porc
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 2 linguri mustar clasic
  • ½ lingurita patrunjel uscat
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita oregano
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • Ingrediente garnitura:
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 morcov mai mare
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 5 linguri ulei masline
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
  • cca 50 g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor:

Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.

Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.
Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.

Am curatat cartofii, morcovul, ceapa. Carofii i`am taiat felii mai groase, morcovul rondele, ceapa solzisori. Am pus in tava ulei, unt si apa.Cartofii si morcovii i`am condimentat cu delikat, piper, rozmarin, usturoi pisat. Am pus toate legumele in tava, am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat sa se coaca la 200°C timp de 30 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 min, pana s`au rumenit cartofii.

Am servit cu o salata de castraveti murati, iar cartofii i-am presarat cu parmezan!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Muschi afumat ,la cuptor cu morcovi si cartofi fierti