Pogacele cu unt vanilate

de Toamna07 in Prajituri, 11 Sep 2012 | 6824 vizualizari

 

Sunt fursecuri englezesti pentru ceai, dar le putem rontai si ca atare.
Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net,prin varietate,gust si atractivitate,orice produs fabricat pe scara industriala.Oricum,preparate de noi si servite musafirilor,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.:)
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor,in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca,sa trecem la treaba !:))

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba de buna calitate
  • 250 g zahar
  • 200 g unt 82% grasime
  • 150 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie bourbon
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu unt vanilate:

Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.

Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata.Se coc la cuptor incins,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit,pana devin de culoare aurie.

Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu unt vanilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]