Poale-n brau

de RuxyRux in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 19023 vizualizari

 

Placinte moldovenesti traditionale...atat de delicioase ....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina  
  • 2 linguri ulei  
  • 4 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 20 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • jumatate de lingurita de sare
  • 100 g zahar
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
  • 2-3 oua  
  • 2 linguri  vanilie  
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocale
  • 50 g stafide
  • putina sare
  • zahar dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Pregatim maiaua:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min)

Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut.

Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam marginile suprapunandu-le unele peste altele.

Unele gospodine din Moldova le aduna ca pe saculeti si le unesc apoi in partea de sus.

Compozitia de branza:

Se amesteca bine branza pentru umplutura cu zaharul coaja de citrice,  aromele si stafidele.

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt se dau la cuptor 30-35 de minute la foc potrivit . Se pudreaza si se servesc caldeeeee!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale