Platou de legume la gratar

de AnaDavid in Mancaruri de legume, 13 Oct 2017 | 7142 vizualizari

 

Pregătite cu mici trucuri, legumele la grătar devin un preparat mare, crede-mă, o spune un carnivor. în Italia, în fiecare restaurant care te respectă, nu lipsesc niciodată din bufetul bogat și colorat.  Vezi mereu aceste platouri cu ardei roșii și galbeni, dovlecei și vinete, toate gătite perfect și asezonate cu ulei, sare și oțet balsamic.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr vinete
  • 400 gr dovlecei
  • 400 gr ciuperci champignon sau bruni
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • sare si piper
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou de legume la gratar:

Se taie legumele felii de 5 mm si se stropesc cu putin ulei de masline. 

Incalziti bine gratarul de aragaz si gatiti legumele pana se rumenesc.

Puneti frumos legumele pe un platou de servire si adaugati peste putin sare si piper.

Stropiti cu o emulsie facuta cu 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic si patrunjel tocat.

Serviti ca mancare de post, ca garnitura sau aperitiv peste paine prajita.

TIPS-URI

1

Cumparati si tineti a casa un gratar de aragaz,face minuni cu orice ingredient,carne , peste, legume,paine....

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu orez nedecortificat