Plăcinte ţărăneşti

de Ade200 in Dulciuri, 8 Ian 2013 | 8395 vizualizari

 

Nişte plăcinte ieftine şi bune!

 

INGREDIENTE

  • 400g de făină albă
  • 100 g de făină integrală
  • 1plic de drojdie uscată
  • 1 linură de ulei
  • 1 linguriţă de unsoare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 250-300 ml de apă caldă
  • umplutură
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte ţărăneşti:

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se pune unsoarea, uleiul peste făină. Zahărul şi sarea se dizolvă în apa călduţă care se toarnă peste grăsime si se frământă un aluat. Se lasă la crescut 30 de minute. Se împarte aluatul în 10 şi se întind foi subţiri. Se pune umplutura dorită la mijloc, se pune peste ea alta foaie şi se încreţesc marginile bine. Se coc în ulei la foc potrivit. Se scot pe hârtie. Cine doreste dulce, presară zahăr.

TIPS-URI

1

Dacă le faceţi doar cu umplutură dulce, puneti şi coajă de lămâie în aluat.

2

Presaţi-le cu mâna uşor înainte să le coaceţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte ţărăneşti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

09.01.2013, 13:50

place

Teo 1

09.01.2013, 22:00

Buni, asa e,toti colegii care au plecat de la scoala noastra isi amintesc de aceste turte grozave!

mihaelar63 1

10.01.2013, 16:59

Ce bune !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa