Placinte cu branza

de Adele in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 3213 vizualizari

 

Daca ieri am reusit sa fentez pofta de paine prajita, azi m-am pus sa pregatesc cateva placinte cu branza (de cand ma bantuie ba pe ici, ba pe colo). Deci zis si facut ;;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • faina(300 gr)
  • 3 gr drojdie.
  • 1 lingurita sare.
  • 2 linguri cu ulei.
  • 2 linguri cu zahar.
  • 100 ml apa.
  • Umplutura:
  • telemea de vaca.
  • 2 linguri de branza scoapta
  • 1 ou.
  • 3 linguri zahar.
  • coaja de lamaie.
  • ulei pentru prajit.
  • zahar pentru decor.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas se pune faina, se amesteca cu sare si zahar, intr-un pahar se pune apa calda si se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta aluautul, la final adaugand si uleiul, se acopera si se lasa la crescut.

Pana creste aluatul se pregateste si umplutura, se ia branza telemea facuta bucati si se amesteca cu cea scoapta, se adauga zaharul, oul batut si coaja de lamaie si amesteca foarte bine.

Dupa ce a crescut aluatul se taie in bucati potrivite, se intinde cate o foaie (cat de cat rotunda) se pun cateva linguri de umplutura, se inchide semiluna si se sigileaza cu ajutorul unei furculite.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, se lasa sa se incalzeasca foarte bine, se prajesc placintele pe ambele parti pana se rumenesc, se pudreaza cu zahar. Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci