Placinte cu branza

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Iul 2011 | 4227 vizualizari

 

reteta traditionala invatata de la mama mea

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • cub drojdie
  • 2 linguri esenta de rom
  • cca 600 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 5 oua
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Punem intr-un bol faina, zaharul, ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda, esenta de rom si laptele. Le amestecam. Punem lapte cat sa iasa o coca potrivita nici moale, nici tare. Il lasam o ora sa creasca.

Intre timp facem umplutura. Luam branza si o sfaramam intr-un bol adaugand ouale si zaharul amestecand cu o furculita ca sa intre in branza. Punem peste branza zeama de la lamaie cu plicul de zahar vanilat.l

Luam aluatul si il intindem ca o foaie un pic mai groasa, apoi cu un cutit taiem patrate mai mari si in ele punem branza. Luam cate un colt si le impreunam, dar sa fim atente sa nu iasa branza afara si le punem in tava cu colturile in jos(in caz de curge sa curga in tava). Ungem o tava cu ulei si incepem sa asezam placintele in tava. Dupa ce am terminat de pus placintele le ungem cu un ou batut intr-o farfurie cu un pic de zahar ca sa iasa rumenite. Le bagam la cuptorul preincalzit pana cand vedem ca s-au rumenit putin. Dupa ce le scoatem le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palanet ca pe la Cluj