Placinta impletita cu mere

de Meea in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 3451 vizualizari

 

Fiecare reteta are povestioara ei insa aceasta are o poveste cu emotii:)). Emotii de teama ... a fost prima data cand am facut un aluat de la A-Z, singura,fara ajutor la framantat. Era sa lesin... De la inceput m-a cucerit placinta impletita dar niciodata nu am avut curaj sa o fac, din cauza aluatului. Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de framantat.5 minute apoi, pauza, apoi iarasi 5 minute:)). Stiu ca bucataresele model cu o mana framanta pentru placinta si cu cealalta pentru o pizza care trebuie sa fie gata pentru cina:)). Va spun ca nu mi-a fost deloc prieten aluatul care trebuie framantat dar incepem sa ne cunoastem mai bine acuma!
Totul are un inceput iar cand finalul aduce satisfactie atunci inceputul aceasta trebuie sa vina cat mai curand,deci spor la framantat :)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat (doua placinte):
  • 700g faina (pentru inceput,apoi adaugati la nevoie)
  • 200ml lapte
  • un ou
  • sare
  • 200g zahar
  • 21g drojdie uscata
  • untura
  • Ingrediente umplutura cu mere:
  • 100g unt
  • 8 mere
  • 20g scortisoara
  • 5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu mere:

Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele caldut. Incepem marea etapa, pe care eu o numesc "etapa terorii" :)) - framantatul!!! Impartiti aluatul in doua pentru ca urmeaza sa facem 2 placinte si framantam pe rand fiecare aluat, pana cand nu mai putem si apoi framantam iarasi:)). Cand aluatul este bine framantat il intindem cu sucitorul, in forma de dreptunghi, pe masa infainata si il ungem cu ulei,apoi il lasam la frigider 20 minute (impachetat cu folie alimentara).

Scoatem aluatul din frigider, il intindem iarasi in forma de dreptunghi si pe mijloc il ungem cu untura,apoi aducem marginile spre mijloc,apoi partea de jos o ducem sus (sau ajutati-va de poze cel mai bine), impachetam din nou aluatul si il punem la frigider 20 minute (in timp ce un aluat sta la frigider ne ocupam de celalat). Repetam aceasta etapa inca odata.

Pana cand aluaturile sunt la frigider pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Punem la topit untul, apoi adaugam merele, zaharul si scotrisoara. Lasam merele pe foc 10 minute apoi le punem la scurs.  Scoatem primul aluat.Il intindem cu sucitorul in forma de dreptunghi mai mare, taiem marginile, la diferenta de aproximativ un cm, in dreptunghiuri mai subtiri pentru impletitura. Pe mijloc punem jumatate din mere apoi incepem impachetarea. (Repetam aceiasi pasi si pentru al 2-lea aluat).  Transportam placinta pe hartia de copt din tava (sau puteti intinde aluatul si sa faceti impletitura direct pe foaia de copt), ungem cu ou amestecam cu lapte si lasam la cuptor aprox. o ora sau pana cand placinta s-a rumenit bine.  

Este momentul cand in casa miroase divin,a Craciun ♥. Gata cu framantatul,sa trecem la degustat acum!:)

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/placinta-impletita-cu-mere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristeena20 1

24.10.2015, 14:06

Ce placinta buna ti-a iesit!1bravo

Meea 1

25.10.2015, 10:55

Multumesc :*

Corinuta 1

08.12.2015, 20:12

http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-mere-66312.html
Daca imi permiti sa-ti dau un sfat, eu ador aluaturile dospite și fac măcar o dată pe săptămână: zaharul se dizolva întotdeauna în laptele călduț, iar drojdia se activează mai bine dacă o presari peste lapte și o lași asa vreo 5 minute. 700 g faina e bine să le frămânți cu circa 350 ml lapte, ca sa iasa aluatul pufos, daca adaugi si putin unt o sa fie si mai moale.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta impletita cu mere