Placinta dobrogeana cu telemea

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 13422 vizualizari

 

Toata lumea a auzit de vestita Placinta Dobrogeana, deosebit de gustoasa, mai ales daca o mananci vara in compania unui pahar de bere, asa ca m-am gandit sa postez reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de placinta (sarbesti)
  • 4 oua
  • 700g de branza (telemea si cas)
  • 550g de smantana
  • 1 pachet de unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana cu telemea:

Se ia un bol in care se pune branza rasa sau zdrobita cu furculita si 350g de smantana, apoi se amesteca bine compozitia.

Se deschide pachetul cu foi de placinta, se scot 3 foi din el si se ung cu unt topit, apoi se pune peste cateva linguri din compozitia de branza, se intinde bine si se ruleaza.

Ruloul se ajeaza intr-o tava unsa cu unt; la fel se procedeaza pana se termina foiile de placinta.

Dupa ce ati asezat toate rulourile in tava, acestea se inteapa cu furculita si se dau cu unt pe deasupra.

La urma, inainte de a baga placinta la cuptor, se amesteca cu mixerul cele 4 oua cu 200g de smantana, se toarna peste placinta si se lasa sa stea 5 min. 

Se baga la cuptor, acesta fiind incins in prealabil la 180°C si se coace pana se rumenesc deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza