Retete de suflet
Trebuie sa recunosc ca nu sunt fan cartofi, dar uneori mi se face o pofta teribila de cartofi.
Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari.
Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa ii depaseasca si putina sare, la foc potrivit pentru 15 minute. Scurgem cartofii bine, ii lasam sa se racoreasca putin si ii punem intr-un castron. Adaugam parmezanul bucati mici sau ras, patrunjelul tocat fin, ouale, sare si piper si amestecam. Punem o tigaie mai mare la foc. Punem uleiul si cand acesta este incins punem ceapa. Amestecam ocazional pana ceapa se inmoaie usor si adaugam baconul. Cand baconul si ceapa incep sa se rumeneasca adaugam usturoiul si tragem tigaia de pe ochi. Adaugam amestecul cu cartofi si amestecam usor incat sa amestecam si ceapa cu bacon si usturoi in compozitie.
Dam tigaia inapoi pe foc si acoperim cu un capac. Lasam 3-4 minute pana se rumeneste pe o parte, apoi cu ajutorul unei farfurii intoarcem placinta cu partea cealalta in jos. Rumenim placinta si pe parte cealalta 3-4 minute tot acoperita cu capac, apoi o scoatem pe o farfurie.
Servim placinta cu o salata de rosii si busuioc sau o alta salata, dupa preferinta.