Placinta cu vinete coapte

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2011 | 12820 vizualizari

 

Placinta aceasta e facuta cu vinete coapte si poate fi mancata fie ca antreu, ca fel principal sau chiar luata ca pachetel la serviciu. E foarte simplu de facut si e o varianta extrem de gustoasa la salata clasica de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi, ras mic
  • 100 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite cu turmeric (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu vinete coapte:

Coace vinetele, curata-le si pune-le intr-o strecuratoare de plastic, ca sa se scurga. Toaca-le nu foarte marunt.

Taie ceapa marunt. Incalzeste untul si uleiul si caleste ceapa in ele. Cand ceapa devine galbuie, pune vinetele si lasa-le la foc mic pentru 5- 10 minute. Lasa amestecul sa se raceasca.

Incalzeste cuptorul la 180 C

In amestecul cu vinete pune pe rand ouale, parmezan ras, pesmet, usturoi, turmeric, sare si piper.Amesteca bine.

Unge cu unt o tava si tapeteaz-o cu pesmet. Toarna coca in tava. Coace 30 de minute.

Placinta cu vinete se mananca rece sau calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea