Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea.
Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem uleiul si mai framantam 5 min.Acoperim cu un servet curat si lasam la dospit 30 min.
In acest timp ne ocupam de varza.
O taiem fideluta,o frecam bine cu putina sare si o punem la calit in putin ulei.Cand e gata,punem o ling.de boia dulce(sau iute ,daca va place mai picant)sare,piper dupa gust si putin cimbru sau marar.
Ungem blatul cu ulei,scoatem aerul din aluat,luam cate o bucata,pe care o intindem uniform cu mana,punem varza pe jumate din bucata,umezim marginea cu putina apa si lipim marginile bine,cu ajutorul unei furculite.
Prajim placintele in ulei.
Le servim reci sau calde.
Pofta buna!!!
1
mai mult piper in varza ptr.placinte,da un gust mai bun
2
scuze,dar la ultima poza m-au lasat acumulatorii