Placinta cu spanac si branza

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2012 | 3535 vizualizari

 

Mai aveam niste foi ramase prin congelator, se terminase placinta cu branza si mi-am zis sa incerc si o placinta cu spanac, ca tot imi place mie mult de tot.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 3 oua
  • 250 g kefir
  • 250 g telemea de oaie
  • 400 g spanac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Am dat branza pe razatoare si am amestecat-o cu ouale batute si kefirul, apoi am adaugat spanacul dezghetat si am asezonat cu sare si piper. Am impartit amestecul in trei parti egale.

Foile dezghetate le-am impartit in 4. In pachet sun 12-13 foi. Am pus in tava unsa putin o hartie de copt, apoi 4 foi de placinta, unsa fiecare cu ulei. Era mai bun cu unt, dar am uitat sa cumpar. Am pus o portie de amestec de branza cu spanac, apoi iar o serie de trei foi, foecare unsa cu ulei. Am repetat operatia cu foi alternate cu spanac, pana a ramas deasupra strat de foi. 

Am dat placinta la cuptor cam 20-30 de minute, dar verificati in functie de cuptor.

La sfarsit, cand placinta a fost gata si putin rumena, am scos-o si am acoperit-o cu un servet curat, udat bine si stors. Am lasat asa cam 15 minute, apoi am portionat. Am servit la micul dejun cu un pahar de kefir.

TIPS-URI

1

Puteti pune cam orice fel de branza.

2

Puteti inlocui kefirul cu lapte batut, iaurt, smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu branzeturi