Placinta cu spanac

de Mitinita in Piine, 15 Ian 2015 | 4207 vizualizari

 

Aluatul este excelent pentru orice fel de placinta sarata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 ceapa
  • 450 g spanac congelat
  • sare, dupa gust
  • usturoi si piper Kotanyi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.

Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.

Acoperim bolul si lasam deoparte intr-un loc cald, ferit de curent, pana se dubleaza ca marime.

Preparam umplutura. Ceapa se curata si se taie. Se caleste, dupa ce s-a inmuiat putin adaugam spanacul si tinem pe foc pana scade apa. Condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca.

Ungem tava cu ulei. Daca le vreti ca cele prajite, puneti in tava putin mai mult ulei.

Impartim aluatul in mai multe bucati, depinde ce marime vrem sa aiba placintele. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, cat mai subtire, punem umplutura la mijloc si impaturim. Asezam in tava cu partea impaturita in jos.

Dupa ce am terminat toate bucatile, se da tava la cuptor, se rumenesc placintele pe o parte si se intorc pe cealalta parte.

Se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu spanac si branza